Szomorú hírek

2015.08.03 14:45

Szomrú hírekkel tudok csak szolgálni.

Tenyészetünk új nőstény cicája Angelion Daphne Chanel egy gombás fertőzést hozott a kennelünkbe. A gombás fertőzés nem halálos, de borzasztó ragályos. Tünet és csíramentesítés pedig rendkívül időigényes feladat. Ezért kennelünkben kényszerpihenőt tartunk.

Fél éve küzdünk a gomba ellen, egyelőre sajnos mindig visszatér a fertőzés.

Időközben kiderül Chanel cica szívbillentyű problémával is küzd, ezért őt nem tudom tenyésztésbe vonni, bármennyira is sok reményt fűztem hozzá. Chanel már új gazdihoz került, tünetmentesen.

Yuki cicám is új gazdihoz került, sajnos. A rengeteg gyógyszer , fürdetés miatt, idegrendszeri problémák léptek fel nála, ezért a rehabilitációja egy nyugodtabb környezetben történik. Még nyitott, hogy esetleg visszatér e hozzánk, de jelenleg az a véleményem, hogy nem rángatható egyik gazditól a másikig, így valószínűleg ő is marad a jelenlegi helyén, ahol a legjobb kezekben van.

Ennek megfelelően, tenyészetünk, nőstény cica nélkül maradt:( 

Idy, a kandúr pedig mikrochippet kapott arra az időszakra, amíg a kötelező vrakozási idő a csíramentesség eléréséig tart. Ez várhatóan egy másfél év. Reményeim szerint a tenyésztést újra tudjuk kezdeni, egy leendő még meg nem született kislány cicával.

Amint lesznek új híreim jelentkezem.

Üdv,

juli