Luna baba örökbefogadó családot keres

2023.10.26 21:28
Luna 2023.07.29-dikén született, kék ezüstárnyalt nőstény cica.
Luna speciális igényű kiscica.
Sajnos fejlődési rendellenességgel született. Lunának a koponyája nem záródott be, aminek ez időre meg kellett volna történnie. (cicák esetében elvárt az első pár nappal a születés után, vagy legkésőbb 9-12 hetes korig. Nos Lunának az egyik kutacsa ma is tapintatható, illetve korábban több helyen is tapinthatóak voltak a hiányosabb részek, ezek tapintásra már alig vagy nem érződnek. Mit jelent ez? Amit biztosan, az az, hogy vigyázni kell a fejére, ne érje ütés, baleset. Prognózis: az egyelőre nincsen. A legtöbb, amit mondani lehet, hogy várni kell és az idő eldönti, hogy idővel bezáródik e a kutacsos rész vagy sem. Utána olvasva, ez vagy megtörténik vagy nem. Felmerült még a lehetséges kimenetelnek a vízfejűség is, mint diagnózis (elsősorban mert kicsit kifele kancsal), de semmilyen neurológiai tünete nincsen (jelenleg), ugyanolyan kiscicaként működik, mint mindenki más ebben a korban (teper ezerrel amikor épp nem alszik, kíváncsi, játszik stb.).
Mindezek mellé Lunának a kis farkincája vége születése óta csavar alakban meg van "törve", de ez csak esztétikai "probléma".
Luna amúgy a világ legkedvesebb kiscicája, talán az elmúlt több, mint 12 év legcukibbja. Dorombolós, bújos, mellkasra mászós, dörgölődzős, dumálós-prünytyögő, kifejezetten embertársaságot kereső., fésülhető, ápolható tündérke.
Luna természetesen ingyen fogadható örökbe. Megkapta mindkét oltását, törzskönyves, bármikor költözhet.
Lunáról továbbiak, képek a Facebook oldalon találhatók: